Sibiel - Locatii
top
RO | EN
sibiel-antet-01w1329229545.jpg
banner-prev-button banner-next-button

Sibiel

vezi aici posibilități cazare

Una dintre regiunile cele mai bogate în vestigii istorice dar și naturale este Transilvania, numită și "Perla Romaniei" sau “Èšara de dincolo de păduri". Aceasta se află în inima României, fiind înconjurată de munții Carpați, lucru esențial în păstrarea tradițiilor strămoșești în fața cotropitorilor. Zona Transilvaniei este înzestrată și cu peisaje deosebite, cu păduri de stejar și fag, ce se întrepătrund cu brad și pin, iar mai apoi cu pajiștile alpine unde flora și fauna sunt de o splendoare deosebită.

În această mirifică regiune se află Mărginimea Sibiului, care este una dintre cele mai pregnante zone ale Transilvaniei, situată în sudul acesteia la poalele munților Cindrel, cu satele tipic transilvănene, cu case mari și bine îngrijite, cu oameni gospodari și dornici mereu să-ți împărtășească din frumusețile și tradițiile locului.

Mărginimea Sibiului cuprinde 18 localități, capitala sa spirituală fiind considerată Săliștea, situat la 21 km de Sibiu, înspre Sebeș - centrul culturii mărginene, de acesta aparținând din punct de vedere administrativ și satul Sibiel - un mic leagăn de tradiții și datini românești, în care ospitalitatea gospodarilor și neasemuita operă de artă situată chiar la intrarea în sat - Muzeul de icoane pe sticlă - reprezintă un magnet, atât pentru turiștii străini, cât și pentru autohtoni.